franzjager.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask og fri frakt | Tel. 64808900

Er påsken en høytid for innbrudd?

Påsken er en av de mest sentrale av de kristne høytidene, men påsken er også blitt høytid for å annonsere fare, fare for innbrudd. Norske hjem er attraktive mål, både for norske og utenlandske skurker, men er det så skummelt i påsken som alle mediene, forsikringsselskapene og sikkerhetsselskapene skal ha det til? Svaret er nei, statistikk viser faktisk at det ikke er flere innbrudd i påsken enn ellers i året. Vi har blitt flinkere til å sikre verdigjenstander og det som betyr noe for oss. Vi har fått bedre låser, alarmer og teknologi. Når vi i tillegg låser bort smykker og andre gjenstander med samlet høy verdi, da begrenser det hva skurken får med seg.

Politiets rapport er en ganske hyggelig lesning når det kommer til statistikk for grove tyverier fra bolig. Rapporten viser en nedgangen fra 2014 til 2018 på hele 50,2 prosent, mens nedgangen fra 2017 til 2018 er på 24,2 prosent.

Innbrudd og tyveri fra bolig er kriminalitet som skaper stor utrygghet for de det treffer, så en nedgang i denne typen lovbrudd er selvfølgelig veldig bra. «En kombinasjon av økningen i anskaffelsene av boligalarmer og andre sikringstiltak og politiets målrettede innsats mot grove tyverier fra bolig er med på å forklare nedgangen i antall anmeldelser,» skriver POD.

I følge Politiets innbyggerundersøkelsen 2018 er innbrudd eller tyveri fra bolig den type lovbrudd med høyest andel anmeldelser(71 prosent av tilfellene).

Så fortsett å være en god nabo, sikre gjenstandene dine og ha en GOD PÅSKE

Tilbake

Trykk ENTER for å søke