franzjager.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask og fri frakt | Tel. 64808900

Har du et skytevåpen i hjemmet?

Har du et skytevåpen i hjemmet?

Politiets våpenregister viser at det nå er over 1,3 millioner private skytevåpen registrert på private våpenkort i Norge. Disse drøye 1,3 millioner skytevåpnene er fordelt på 480.000 private våpeneiere. Ettersom at vi er ca 5,2 millioner (ca 600 000 under 18 år) mennesker i Norge, så er det ganske mange av oss voksne som eier et skytevåpen.

I en oversikt fra 2007 gjort av GunPolicy, var Norge på 11. plass i verden over antall privateide våpen, USA toppet statistikken.

Så hvor oppbevarer vi disse skytevåpnene når vi ikke er på jakt eller på skytebanen? I Norge er våpenkulturen i svært stor grad preget av og bygget opp rundt jakt- og sportsskyting og man får ikke kjøpt våpen med mindre man har behov for det. Vi har grundig opplæring og strenge krav til oppbevaring av skytevåpnene så de aller fleste av oss oppbevarer nok skytevåpenet etter forskriftene, i et FG-godkjent våpenskap.

Allikevel så finnes det dessverre mange eksempler på det motsatte, spesielt i land som USA. Eksempler der barn eller andre uvedkommende har fått tilgang til skytevåpen fordi det ikke har vært forsvarlig innelåst, og i noen tilfeller får dette katastrofale følger.

Det å sikre våre skytevåpen er enkelt og det er heller ikke veldig kostbart. Dersom du velger det motsatte så er det faktisk et lovbrudd. Men det er ikke loven i seg selv som bør motiverer eller tvinge deg inn i nettbutikken, det er den potensielle konsekvensen av det å la være.

Har du en dårlig samvittighet stående i skapet, under senga, i kjelleren eller på loftet, gjør noe med det i dag, kjøp deg et FG-godkjent våpenskap!

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke