franzjager.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask og fri frakt | Tel. 64808900

Hvordan velge riktig brannsafe?

Det å beskytte tingene sine mot brann og tyveri er lurt, men det er ikke alltid lett å vite hvilke egenskaper man skal se etter i en brannsafe. Mange spør oss om hva de forskjellige sertifiseringene betyr, og er de viktige? Svar på sistnevnte er; JA ABSOLUTT! Når man går til innkjøp av en brannsafe så er det viktig at den virker for tiltenkt formål, ellers kunne du jo like gjerne puttet sakene dine i en skuff fra IKEA.

Så hva betyr brannsikkerheten i en brannsafe, eller retter sagt, hva betyr de kryptiske sertifiseringsbenevnelsene Safedirekte og andre leverandører snakker og skriver om? La oss forklare

For at du skal ha en trygghet i at brannsafen faktisk beskytter det du putter i den så velger mange brannsafeprodusenter å sertifisere sine produkter i henhold til en klassifisering. For beskyttelse mot brann er NT FIRE 17 en velkjent og mye benyttet sertifisering. I NT FIRE 17 så utsettes brannsafen for en brann mens temperaturen inne i skapet overvåkes. For å bli godkjent for oppbevaring av Data og Papir skal temperaturen i safen ikke overstige 50 grader (Denne godkjenningen har alle Franz Jäger Brannsafe og Franz Jäger Brannsikre Verdiskap). Om safen ikke overstiger 150 grader kan den sertifiseres for oppbevaring av Papir.

På skapet får vi da slike benevnelser:

NT FIRE 017 – 90 Paper (temperaturen overstiger ikke 150 grader innenfor 90 minutter)

DIP 120-60 Data (temperaturen overstiger ikke 50 grader innenfor 60 minutter)

Noen steder er også informasjonen over merket P for papir og D for data (eks P90 og D60).

 

I tillegg til beskyttelse mot høye temperaturer er det et par andre elementer som er viktige i en brannsafe. Ved brann så vil brannsafen ofte utsettes for enorme mengder vann i forbindelse med slokningsarbeidet. Å velge en brannsafe som er testet og godkjent iht vanntetthetstesten WST er lurt, da forhinderer du at innholdet blir ødelagt av vann. I tillegg kan der være smart å velge en safe som er falltestet, i alle fall dersom brannsafen plasseres over bakkeplan, for eks i 2 eller 3je etasje. Alle Franz Jäger Brannsafe og Franz Jäger Brannsikre Verdiskap har bestått både falltest og vanntetthetstest. I tillegg har alle skapene vår Unike etter branngaranti!

Det kan også være lurt å lage seg noe rutiner samt øve på hva familien skal gjøre dersom det oppstår brann. Brannvernforeningen har noen gode tips det kan være lurt å følge, https://brannvernforeningen.no/gode-rad/brannvern-i-hjemmet/

Tilbake

Trykk ENTER for å søke