franzjager.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask og fri frakt | Tel. 64808900

Tips for våpenskap - XXL eller XS?

 

Har du våpen så sier loven at det skal oppbevares i et FG godkjent våpenskap. Et FG godkjent våpenskap er en safe med tilpasset innredning, mange benytter også det FG godkjente våpenskapet til å beskytte andre verdier.

Så, hvilke størrelser finnes, og når skal man velge det store fremfor det lille?

 

FG godkjent våpenskap kommer i størrelser fra knappe 30 kilo og opp til mange hundre kilo. Et lite våpenskap er plasseringsvennlig, lett å flytte på og koster som regel mindre enn et stort skap. De små våpenskapene passer fint for oppbevaring av håndvåpen eller vital våpendel. I følge norske FG regler trenger du altså ikke oppbevare hele våpenet i et FG godkjent våpenskap dersom vital del er fjernet og innelåst i et våpenskap. Småskapene kalles ofte for pistolskap og er et våpenskap med hyller. Vær obs på at et lite FG godkjent våpenskap lett kan bli for lite da utstyr kjøpes og andre verdisaker fort finner veien inn i skapet.

 

Kjøper du et våpenskap under 150 kilo tilkommer også litt jobb da loven krever at du bolter fast alle FG godkjente våpenskap som har egenvekt under 150 kilo. I næring skal alle FG godkjente våpenskap og FG godkjente sikkerhetsskap boltes fast.

 

De større FG godkjente våpenskapene kommer som regel med våpenholdere og hylleplass. I disse får du plass til hele våpenet, og er våpenskapets egenvekt over 150 kilo, så slipper du å bolte det fast. Alle FG godkjente våpenskap skal uavhengig av størrelse komme klargjort med boltehull.

 

Når det kommer til låssystem så finnes det i hovedsak tre forskjellige system; nøkkellås, digital kodelås og mekanisk kodelås. Størrelsen på skapet har som regel ingenting å si for hvilke låssystem som er tilgjengelig, ofte er det produsentens satsning og populariteten på produktet som er med å avgjøre hvilke låssystem som er tilgjengelig.

 

Så skal man jo avgjøre hvor mye penger man skal legge i et våpenskap. Billige skap har ofte enkel konstruksjon samt simpel innredning og deler av plast. Kvaliteten på plast forringes raskere enn deler i metall. Kvalitetsskapene har kraftigere konstruksjon og bedre løsninger for innredning. Innredningen er selvsagt viktig da den er i direkte kontakt med kostbare våpen og tilbehør. Vår anbefaling er å velge et kvalitetsskap! Til slutt, husk at et FG godkjent våpenskap skal vare i mange år og at det kan være lurt å velge et våpenskap du vokse med.

Tilbake

Trykk ENTER for å søke